Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 darab krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • bors
  • só
  • kakukkfű (elhagyható)
  • 6 darab virsli

Elkészítése

Fokhagymás-paprikás rántást készítünk: az olajon megpirítjuk a lisztet, ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd felöntjük kevés vízzel. Ezután csomómentesre keverjük gyors mopzdulatokkal.

Beletesszük a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.

Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a tejföl, amit elkeverünk előtte kevés leveslével.

Ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk!.Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége, ezért az került bele.

Összeforraljuk és készen is vagyunk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-16/