Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 darab burgonya
  • 1 fej kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 liter víz

Elkészítése

A meghámozott hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.

A zsírt felolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a hámozott és darabolt krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.

Belereszeljük a fokhagymát és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük fél órán át.

Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és még 5 percig főzzük.

Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből és azzal is kikeverjük. Belecsorgatjuk a levesbe, jól elkeverjük és még 2 percig főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-17/