Elkészítése
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Közben a vöröshagymát felszeleteljük és hozzáadjuk a fővő leveshez, valamint sót, ételízesítőt, 2 db marhahúsleves-kockát, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot és további sót adunk hozzá ízlés szerint.
Miközben a leves fő, a virslit 1 cm vastag karikákra vágjuk. Körülbelül 30 perc alatt a káposzta és a krumpli megpuhul. Ekkor a tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük, majd a leveshez adjuk a virslikarikákat és a tejfölös habarást. Az egészet felforraljuk, és már készen is van a leves.
