Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kelkáposzta
  • krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • liszt
  • virsli
  • tejföl

Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Közben a vöröshagymát felszeleteljük és hozzáadjuk a fővő leveshez, valamint sót, ételízesítőt, 2 db marhahúsleves-kockát, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot és további sót adunk hozzá ízlés szerint.

Miközben a leves fő, a virslit 1 cm vastag karikákra vágjuk. Körülbelül 30 perc alatt a káposzta és a krumpli megpuhul. Ekkor a tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük, majd a leveshez adjuk a virslikarikákat és a tejfölös habarást. Az egészet felforraljuk, és már készen is van a leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-2/