Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg virsli
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors
  • só
  • étolaj
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg virsli
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors
  • só
  • étolaj
Frankfurti leves

Elkészítése

A káposztát és a burgonyát kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig apróra daraboljuk. A virslit felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, köményt, majoránnát, és megszórjuk pirospaprikával. Ezt követően beletesszük a kockára vágott káposztát és burgonyát, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és ételízesítőt adunk hozzá. Addig főzzük, amíg a burgonya és a káposzta is megpuhul.

Ha minden megfőtt, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest. Közben a virsli karikákat kevés olajon átpirítjuk, majd a leveshez adjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-3/