Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg virsli (karikázva)
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva )
  • 2 szál sárgarépa (karikázva)
  • 2 darab burgonya
  • tárkony
  • majoránna
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • finomliszt

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, és olajon egy kicsit megpirítjuk. A sárgarépákat karikára szeleteljük, majd a hagymához adjuk, és együtt pároljuk.

Ezt követően egy teáskanál fűszerpaprikát kell adni az alaphoz, majd mehet az ételbe a vékony csíkokra felvágott kelkáposzta. Bő vízzel engedjük fel a zöldségeket, és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítsük őket.

Ha a zöldségek majdnem megpuhultak, akkor habarással sűrűsítsük be a frankfurti levest.

Ehhez a tejfölben 3-4 evőkanál lisztet egy kézi habverő segítségével keverjünk simára, öntsünk hozzá 1-2 merőkanál levet a frankfurti levesből, ezt is keverjük simára, majd öntsük ezt a habarást a levesbe. Én csak ezután, a főzés utolsó 1-2 percében szoktam a virslit a frankfurti leveshez adni.

A fűszerezésnél mindig vegyük figyelembe a virsli só és fűszertartalmát, inkább fűszerezzünk több alkalommal.

A frankfurti leveshez mindig kiváló minőségű virslit használjanak.

Miért egyem?

A kelkáposzta magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú, különösen C-vitaminban gazdag, ami nagyon fontos az immunrendszer erősítése és a hideg időszakban a megfázás és egyéb betegségek elkerülése szempontjából. Emellett a kelkáposzta tartalmaz K-vitamint, A-vitamint, kalciumot és rostot is, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez és jóléthez.

A frankfurti leves készítése egyszerű és gyors, így kevés idő és erőfeszítés árán készíthetünk egy tápláló és ízletes ételt az egész család számára.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-4/