Elkészítése
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, a sót, ételízesítőt, két darab marhahúsleves-kockát, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot és ismét egy kevés sót. Miközben fő, a virsliket egy centiméter vastagon felkarikázzuk. Körülbelül harminc perc alatt megpuhul a káposzta és a burgonya.
A tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük. A virslikarikákat beletesszük a levesbe, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a tejfölös habarást, majd az egészet felforraljuk.
