Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 0,5 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 pár virsli
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A kelkáposztát és a krumplit vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, a sót, ételízesítőt, két darab marhahúsleves-kockát, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot és ismét egy kevés sót. Miközben fő, a virsliket egy centiméter vastagon felkarikázzuk. Körülbelül harminc perc alatt megpuhul a káposzta és a burgonya.

A tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük. A virslikarikákat beletesszük a levesbe, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a tejfölös habarást, majd az egészet felforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-5/