Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A frankfurti leves a magyar konyha egyik legismertebb klasszikusa. Egyszerűen elkészíthető, tartalmas, ízletes fogás, amely a kelkáposzta és a virsli párosával garantáltan laktató ebéd vagy vacsora lesz. A tejfölös habarástól krémesebb, selymesebb ízt kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig összezúzzuk.

Egy nagyobb fazékban kevés olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a csíkozott káposztát, majd kb. 2–2,5 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt köményt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya teljesen megpuhul.

Közben a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük, majd beleforgatjuk az őrölt borsot és az őrölt paprikát. A keveréket lassan a leveshez adjuk, folyamatosan keverve, hogy ne csomósodjon össze.

Végül a karikára vágott virslit a levesbe tesszük, és még kb. 10 percig főzzük. A leves ízeit így a virsli is gazdagítja, miközben az állaga krémesen lágy lesz.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés csípős paprikát vagy erőspaprika-krémet is adhatunk a leveshez. A virslit lecserélhetjük füstölt kolbászra, így még karakteresebb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is