Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 3 db burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • virsli

Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig összezúzzuk.

Egy nagyobb fazékban kevés olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a csíkozott káposztát, majd kb. 2–2,5 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt köményt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya teljesen megpuhul.

Közben a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük, majd beleforgatjuk az őrölt borsot és az őrölt paprikát. A keveréket lassan a leveshez adjuk, folyamatosan keverve, hogy ne csomósodjon össze.

Végül a karikára vágott virslit a levesbe tesszük, és még kb. 10 percig főzzük. A leves ízeit így a virsli is gazdagítja, miközben az állaga krémesen lágy lesz.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés csípős paprikát vagy erőspaprika-krémet is adhatunk a leveshez. A virslit lecserélhetjük füstölt kolbászra, így még karakteresebb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-6/