A kelkáposztát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
Egy nagyobb fazékban kevés olajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a csíkozott káposztát, majd kb. 2–2,5 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt köményt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg a káposzta és a burgonya teljesen megpuhul.
Közben a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük, majd beleforgatjuk az őrölt borsot és az őrölt paprikát. A keveréket lassan a leveshez adjuk, folyamatosan keverve, hogy ne csomósodjon össze.
Végül a karikára vágott virslit a levesbe tesszük, és még kb. 10 percig főzzük. A leves ízeit így a virsli is gazdagítja, miközben az állaga krémesen lágy lesz.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés csípős paprikát vagy erőspaprika-krémet is adhatunk a leveshez. A virslit lecserélhetjük füstölt kolbászra, így még karakteresebb ízvilágot kapunk.