Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 6 db virsli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- majoránna
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpároljuk. Két gerezd fokhagymát is megfuttatunk az olajon.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a hagymára rakjuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és feltesszük főni.
Míg fő elkészítjük a rántást, fokhagymával, kevés pirospaprikával ízesítjük. Miután kihűlt, tejföllel csomómentesen elkeverjük. A virsliket karikára vágjuk, olajon megpirítjuk és a már megpuhult káposztához adjuk és tovább főzzük pár percig.
Végezetül berántjuk a levest és jól kiforraljuk.