Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva 1 fej vöröshagyma aprítva 2 gerezd fokhagyma 1 ek zsiradék 1 kisebb fej kelkáposzta 5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam) 3 burgonya 1 kis pohár lm tejföl 3 tk kukoricakeményítő só ízlés szerint őrölt köménymag 1 tk szódabikarbóna Elkészítése: A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.10.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam)
  • 3 burgonya
  • 1 kis pohár lm tejföl
  • 3 tk kukoricakeményítő
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • 1 tk szódabikarbóna


Elkészítése:

A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom.

A kelkáposztából kivágom a torzsáját, felszeletem a leveleket, majd a kockára vágott burgonyával és a reszelt fokhagymával a szalonnás hagymához adom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózom, megszórom őrölt köménnyel, hozzá adom a szódabikarbónát és fedő alatt puhára főzöm.

Ha a krumpli és a káposzta megpuhult, hozzáadom a felkarikázott virslit és további 10 percig főzöm.

A keményítőt fél deci hideg vízben feloldom, hozzákeverem a tejfölt, megszaporítom 2-3 evőkanál leves levével, majd az így kapott sűrítményt a leveshez keverem és összeforralom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is