Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Frankfurti levesek

Leves receptek

Frankfurti leves Kata módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg kelkáposzta 1 kg tisztított burgonya 3-4 pár virsli só, bors 3 ek liszt 2 ek olaj/zsír 1 tk pirospaprika 2 dl tej 1 tk szárított zöldségkeverék (delikát helyett) 1 tk őrölt köménymag 3 gerezd fokhagyma Elkészítése: 4-5 l vizet felteszünk főni, a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe, hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg kelkáposzta
  • 1 kg tisztított burgonya
  • 3-4 pár virsli
  • só, bors
  • 3 ek liszt
  • 2 ek olaj/zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 dl tej
  • 1 tk szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 3 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

4-5 l vizet felteszünk főni, a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe, hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, 1/2 ek.sót, a köménymagot és a zöldségkeveréket.

A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk, megmossuk, majd ha a burgonya fél főtt lesz, hozzáadjuk.

4-5 perc fövés után a felkarikázott virslit is beletesszük.

A lisztből és az olajból(zsírból) rántást készítünk és ha megfőtt a leves, a rántásba tesszük a pirospaprikát, 2 dl vízzel és 2 dl tejjel simára keverjük, rászedünk 1-2 merőkanál forró levet, majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük.

A végén borssal megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is