Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves “kínai” stílusban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 levél kínai kel
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 darab burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 evőkanál Erős Pista
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 2 darab virsli
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítése

A hagymát, a répát, a burgonyát és a virslit a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Egy edényben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk. Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.

Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni. Ehhez a tejfölben elkeverjük a lisztet csomómentesre és kevés leveslével felengedjük, majd visszanöntjük a többihez folyamatos keverés mellett.

Aki bizonytalan, vegyünki egy darab krumplit és kóstoljuk meg.

Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a kimert levesre halmozzuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves-kinai-stilusban/