Elkészítése
Először a kockára vágott hagymát olajon üvegesre pirítom. Ezután hozzáadom a karikára vágott répát és gyökeret, majd ezeket is kissé összepárolom. A fokhagymákat sajtreszelőn lereszelem, ami intenzívebb ízt ad, mintha présen átnyomnám, és a csíkokra vágott kelkáposztával együtt az edénybe teszem. Pár percig kevergetem, amíg a káposzta kicsit összeesik, majd felöntöm vízzel.
Ekkor hozzáadom a felkockázott krumplit és a negyedelt zellergumót. A levest ízesítem ételízesítővel, borssal és majorannával. Amikor a krumpli és a répa megfőtt, habarást készítek: a tejfölt, a keményítőt és a pirospaprikát alaposan összekeverem, majd a forrásban lévő leveshez lassan hozzáadom, folyamatosan kevergetve.
Végül hozzáadom az előzőleg karikára vágott és pici olajon megsütött virsliket, és az egészet pár perc alatt összefőzöm. Tálaláskor további tejfölt adhatunk a leveshez, hogy még krémesebb legyen.
