Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfuri leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kisebb sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 db zellergumó
  • 5 pár virsli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ételízesítő
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

Először a kockára vágott hagymát olajon üvegesre pirítom. Ezután hozzáadom a karikára vágott répát és gyökeret, majd ezeket is kissé összepárolom. A fokhagymákat sajtreszelőn lereszelem, ami intenzívebb ízt ad, mintha présen átnyomnám, és a csíkokra vágott kelkáposztával együtt az edénybe teszem. Pár percig kevergetem, amíg a káposzta kicsit összeesik, majd felöntöm vízzel.

Ekkor hozzáadom a felkockázott krumplit és a negyedelt zellergumót. A levest ízesítem ételízesítővel, borssal és majorannával. Amikor a krumpli és a répa megfőtt, habarást készítek: a tejfölt, a keményítőt és a pirospaprikát alaposan összekeverem, majd a forrásban lévő leveshez lassan hozzáadom, folyamatosan kevergetve.

Végül hozzáadom az előzőleg karikára vágott és pici olajon megsütött virsliket, és az egészet pár perc alatt összefőzöm. Tálaláskor további tejfölt adhatunk a leveshez, hogy még krémesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves16702/