Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 szem krumpli (nagyobb)
  • 5 pár virsli
  • 1 nagy tejföl
  • vöröshagyma
  • só
  • bors
  • olaj
  • kömény
Frankfurti leves kép

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk kb. 1 percig. A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. A párolt hagymára rádobjuk a felaprított répát, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és őrölt köménnyel gazdagon meghintjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposzta ne legyen ellepve, mert az is fog levet engedni, majd beletesszük a tisztított és felaprított krumplit. Ismét lefedjük, és kb. 20 percig hagyjuk főni. Hintsünk meg kevés pirospaprikával. A virslit karikára vágjuk, és a leves tetejére szórjuk. Ismét lefedjük, és addig főzzük, amíg a virslik megduzzadnak és megfőnek. Lehúzzuk a tűzről, majd gyors keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/frankfurti-leves/