Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Füstölthúsos fehérbableves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a füstölthúsos fehérbableves tartalmas, egyszerűen elkészíthető étel, amely tökéletes egy laktató ebédhez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szandy0111
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, a füstölt szalonnát apró kockákra. A szalonna zsírját egy nagy fazékban kisütjük, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával.

Hozzáadjuk a felkockázott füstölt sertés bordaprocot és a füstölt főtt tarját, majd átforgatjuk a hagymás alapban. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, ezután felöntjük a 4 liter vízzel.

Beletesszük a gulyásleveskockákat, egy kevés Erős Pistát, a félbevágott vagy karikára vágott zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát és a darabolt petrezselymet. Hozzáadjuk a beáztatott fehérbabot is.

A levest addig főzzük, amíg a bab és a hús teljesen megpuhul, a lé pedig kissé besűrűsödik.

Tipp

Ha előző este beáztatjuk a babot, gyorsabban megfő. A leves másnapra még ízesebb lesz, mert a füstölt hús aromája jobban átjárja az egészet. Tálaláskor tehetünk rá egy kevés friss csípőset is, ha erősebben szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is