Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk, a füstölt szalonnát apró kockákra. A szalonna zsírját egy nagy fazékban kisütjük, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával.
Hozzáadjuk a felkockázott füstölt sertés bordaprocot és a füstölt főtt tarját, majd átforgatjuk a hagymás alapban. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, ezután felöntjük a 4 liter vízzel.
Beletesszük a gulyásleveskockákat, egy kevés Erős Pistát, a félbevágott vagy karikára vágott zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát és a darabolt petrezselymet. Hozzáadjuk a beáztatott fehérbabot is.
A levest addig főzzük, amíg a bab és a hús teljesen megpuhul, a lé pedig kissé besűrűsödik.
Tipp
Ha előző este beáztatjuk a babot, gyorsabban megfő. A leves másnapra még ízesebb lesz, mert a füstölt hús aromája jobban átjárja az egészet. Tálaláskor tehetünk rá egy kevés friss csípőset is, ha erősebben szeretnénk.
