Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölthúsos fehérbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt sertés bordaporc
  • 30 dkg füstölt főtt tarja
  • 30 dkg fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 4 liter víz
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 db gulyásleves kocka
  • Erős Pista (ízlés szerint)

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, a füstölt szalonnát apró kockákra. A szalonna zsírját egy nagy fazékban kisütjük, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával.

Hozzáadjuk a felkockázott füstölt sertés bordaprocot és a füstölt főtt tarját, majd átforgatjuk a hagymás alapban. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, ezután felöntjük a 4 liter vízzel.

Beletesszük a gulyásleveskockákat, egy kevés Erős Pistát, a félbevágott vagy karikára vágott zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát és a darabolt petrezselymet. Hozzáadjuk a beáztatott fehérbabot is.

A levest addig főzzük, amíg a bab és a hús teljesen megpuhul, a lé pedig kissé besűrűsödik.

Tipp

Ha előző este beáztatjuk a babot, gyorsabban megfő. A leves másnapra még ízesebb lesz, mert a füstölt hús aromája jobban átjárja az egészet. Tálaláskor tehetünk rá egy kevés friss csípőset is, ha erősebben szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/fustolthusos-feherbableves/