Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Fűszeres meggyleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg friss meggy 5-6 ek kristálycukor 1 ek vanília puding 1 csipet őrölt szegfűszeg 1 csipet őrölt fahéj 6 dl tej 200 ml főzőtejszín 8 dl víz 1 csipet só Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg friss meggy
  • 5-6 ek kristálycukor
  • 1 ek vanília puding
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 6 dl tej
  • 200 ml főzőtejszín
  • 8 dl víz
  • 1 csipet só


Elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy edénybe téve felöntjük a vízzel és 5 dl tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fűszereket, majd felforraljuk.

A pudingot kikeverjük az 1 dl tejjel és miután 6-8 percet főtt a meggy, behabarjuk vele a levest.

Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és további 1-2 percig főzzük.

Lehűtve kiváló nyári hűsítő finomság!

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]Ha befőttből készítjük, akkor a víz elhagyható, mert helyettesíti a meggybefőtt leve.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is