Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Leves receptek

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg laskagomba 1 csomag zsenge új sárgarépa 1 ek vágott petrezselyemzöld 1 tk tárkony frissen vágott só, bors ízlés szerint 1 tk étkezési keményítő 1 l húsalaplé 2 dl tejföl 1 kk szerecsendió 3 dkg vaj Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában. Ezután felöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 csomag zsenge új sárgarépa
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 1 tk tárkony frissen vágott
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 l húsalaplé
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 dkg vaj


Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában.

Ezután felöntjük a húslevessel és a zöld fűszereket is beleszórjuk. Felforraljuk, majd amíg a répa megpuhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük.

A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel sűrítjük.

Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe.

Friss tárkonnyal és petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is