Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg szilva 3 ek cukor 1 kk őrölt fahéj 1/3 kk őrölt szegfűszeg 1 nagy csipet só 1 ek vaníliás pudingpor 2 dl főzőtejszín (20%-os) 1 tasak vaníliás cukor Elkészítése: A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 3 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/3 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 nagy csipet só
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.

Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

[box style=”info”]Idényen kívül befőtt vagy mirelit gyümölcsből is készíthető.
Télen melegen, nyáron jól behűtve kínáljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is