Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 3 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/3 kk őrölt szegfűszeg
- 1 nagy csipet só
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
[box style=”info”]Idényen kívül befőtt vagy mirelit gyümölcsből is készíthető.
Télen melegen, nyáron jól behűtve kínáljuk.[/box]

