Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Galamb húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab megtisztított kis galamb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 fej zeller
  • 0,5 fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tv paprika
  • 1 darab koktélparadicsom
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt
  • bors
  • só

Elkészítése

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a negyedekre vágott kis galambokat, az aprólékot és feltesszük főni hideg vízbe. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk, a hagymákat egészben hagyjuk és a leveshez adjuk, majd lassú tűzön készre főzzük.

Ha megfőtt a galamb, akkor leszűrjük a levet és cérna metélttel befőzzük.

Tálalásnál külön kínáljuk a főtt húst és a zöldségeket. Aki szereti tesz a levesébe külön.

https://receptneked.wps.hu/levesek/galamb-husleves/