Elkészítése
Hozzávalók:
Leveshez:
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
Galuskához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 1 kk só
- 3 dl víz
Elkészítése:
Felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a felaprított petrezselymet.
A galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Amikor feljött a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt, és tálaljuk.


