Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 liter víz
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyem
- 40 dkg krumpli
- 30 dkg tarkabab
- 1 tk pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 kk só
- 1 csipet őrölt kömény
Elkészítése:
A babot megmosom, majd néhány órára (vagy egy éjszakára) bő, hideg vízbe beáztatom.
A húst megmosom, és kis kockákra vágom. A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd rádobom húst, és néhány percig pirítom. Megszórom pirospaprikával, elkeverem, és felengedem 3 liter vízzel.
Beleteszem a babot, majd 1 óra múlva a felkockázott krumplit, a répát, a petrezselymet és a köménymagot. További 25 percig még főzöm, majd tálalom.
Friss kenyérrel kínálom.