Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazdag lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,25 fej zeller
  • 200 g lencse
  • 15 cm száraz kolbász
  • 3 darab babérlevél
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 3,5 liter víz
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítése

Beáztatom a száraz lencsét pár órára, majd leszűröm.

A felforrósított olajon üvegesre pirítom az apró kockákra vágott hagymát, amihez hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékony csíkokra szelt zellert és egy kicsit együtt pirítom a zöldségeket.

Kb 5 perc pirítás után, hozzáadom a pirospaprikát, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, a babérleveleket és a lecsepegtetett lencsét, majd felöntom a liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal.

Fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhulnak a zöldségek és a lencse. Amikor már minden puha, belekeverem a mustárt és hagyom felforrni a levest.

Ezután már csak tálalni kell.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gazdag-lencseleves/