Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 nagyobb szem paradicsom
- 1 uborka
- 4 zöld húsú paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 1 evőkanál vágott zellerlevél
Elkészítés:
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.
A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalhatjuk tányérban, de akár üvegpoharakban is.

