Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazpacho (hideg paradicsomleves) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db paradicsom
  • 1/4 kígyóuborka
  • 1/2 lecsópaprika
  • 4 gerezd fokhagyma (én az átlagosnál többet teszek bele, mert szeretem)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 szikkadt kenyérvég, bagett, kruton
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösbor ecet
  • csipet só, frissen őrölt bors
  • kevés friss oregánó, bazsalikom levél, petrezselyem zöld


Elkészítése:

A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd egy percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.

A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát, és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöld fűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olíva olajat, és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom. Annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt – ott. Ez, természetesen saját ízlésedre van bízva.

[box style=”info”]Mivel a paradicsom iránti imádatom közismert, sosem bírom megvárni, hogy igazán kihűljön a gazpacho, hanem amikor elkészült rögtön meg is eszem. Állítólag, ha néhány órát hűl, akkor még finomabb. De ezt én még nem próbáltam.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/gazpacho-hideg-paradicsomleves/