Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazpacho leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 2 darab piros húsú paprika
  • 1 darab zsemle (vagy 1 szelet kenyér)
  • 1 evőkanál almaecet
  • csipet cayenne bors (opcionális)
  • só
  • bors

Elkészítése

Egy edényben forraljunk vizet és amikor már lobog, fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután hideg folyóvíz alatt öblítsük le, majd szedjük le a héját.

A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A kenyérszeletet vagy zsemlét áztassuk be egy kevés vízbe. A tálaláshoz tegyünk félre egy keveset a feldarabolt zöldségekből.

Tegyük a maradék zöldségeket a turmixgépbe, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét és az áztató léből egy keveset, ha túl sűrű lenne és ismét turmixoljuk össze.

Kóstoljuk meg, majd ízesítsük sóval, borssal és az almaecettel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gazpacho-leves/