Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál rum

Aszalt áfonyához

  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 dl rozé vagy vörösbor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 0,5 citrom leve

Elkészítése

Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap megfőzhetjük).

A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot, és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát. Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.

A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsünk utána.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gesztenyekremleves-aszalt-afonyaval/