Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál méz
  • 1 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba, majd leszűrjük.

A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is beletesszük, ízesítjük a mézzel és fél dl rummal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.

A habtejszínt a vaníliás cukrokkal keményre verjük. Az elkészült levest a rumos mazsolával és tejszínhab galuskákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gesztenyekremleves/