A zöldségeket alaposan megtisztítottuk és megpucoltuk, majd igyekeztünk mindegyiket egyforma méretűre darabolni. Egy lábasba dobtuk őket, és kevés olajon picit megpirítottuk, hogy az ízek jobban összeérjenek. Felöntöttük vízzel, sóztuk, borsoztuk (ízlés szerint leveskockával vagy vegetával is lehet ízesíteni). Körülbelül egy liter vizet adtunk hozzá, majd amikor felforrt, takarékra vettük a lángot, és kb. 25-30 percig hagytuk főni, amíg a zöldségek teljesen megpuhultak.
Ekkorra a leves nagy részét elfőtte, éppen annyi lé maradt, ami még éppen elfedte a zöldségeket. Levettük a tűzről, és botmixerrel simára turmixoltuk a levest. Visszatettük a tűzre, hozzáadtunk egy pohár kefirt, hogy krémesebb legyen (ha túl sűrű, egy kis vízzel még hígíthatjuk). Megvártuk, hogy még egyszer felforrjon, majd elzártuk a lángot.
Sztori
Imádom a krémleveseket, de legjobban akkor szeretem őket, ha burgonya és liszt nélkül vannak sűrítve. Ezt a levest úgy készítettem el, hogy belenéztem a hűtőbe és a fagyasztóba, és azt használtam fel, amit éppen találtam. Szerintem isteni lett, és bármilyen más zöldségből elkészíthető, nemcsak brokkolival. Így a lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.