Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2-3 levél zeller vagy zellergumó 1 tk házi paprikakrém 1 tk pirospaprika 2 ek olaj 2 marhahúsleves kocka 1 tk ételízesítő A gombóchoz: 40 dkg főtt, áttört burgonya 1 tojás 4 ek finomliszt Elkészítése: Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 levél zeller vagy zellergumó
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 2 marhahúsleves kocka
  • 1 tk ételízesítő

A gombóchoz:

  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 tojás
  • 4 ek finomliszt


Elkészítése:

Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félretesszük.

A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát, paprika krémet és az ételízesítőt is. Fűszerezzük sóval és borssal.

A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék és a gombócokat belefőzzük. Amikor feljön a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van.

Finom, gyors leves.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is