Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gomba leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek zsír
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 ek ételízesítő
  • 1 ek finom liszt
  • 1 marék zöldpetrezselyem
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A gombát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felaprítom és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, borsikafüvet, megsózom és addig pirítom, még zsírjára sül.

Ekkor megszórom liszttel, megpirítom, majd félrehúzom a tűzről meghintem pirospaprikával, elkeverem. Felöntöm vízzel, hozzáadom az ételízesítőt. Ha szükséges sózom és fél óráig főzöm.

Ha megpuhult a gomba levestésztát, vagy vajas galuskát főzök bele. Ezután megszórom friss aprított petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gomba-leves/