Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombakrém leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • só

A tálaláshoz

  • 1 evőkanál tejföl
  • pirítós

Elkészítése

Tisztítsuk meg a gombákat, pár darabot tegyünk félre a találaláshoz, a maradékot pedig vágjuk fel.

A vöröshagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben, forró olajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a felvágott gombát és pirítsuk kevés ideig. Öntsünk rá 1 liter vizet, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 10 percig.

Eközben az eltenni kívánt gombákat szeleteljük fel és vajon pirítsuk aranybarnára. Fűszerezzük sóval és borssal.

Végül pürésítsük a levest egy botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.

Tálaljuk pirítóssal, kevés tejföllel és a vajon megpirított gombával.

Miért egyem?

A gombák magas vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek. Különösen a B-vitaminokban (pl. niacin és riboflavin) és a szelénben gazdagok.

A gombakrémleves jó választás azok számára, akik kalória-csökkentett étrendet követnek, mivel általában alacsony kalóriatartalmú, miközben mégis laktató.

A gombák rostban gazdagok, amely segíti az emésztést és támogatja az egészséges bélflóra fenntartását.

 

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombakrem-leves-2/