Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez

  • 500 g vargánya gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csipet csipet só
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 1 késhegynyi fehér bors
  • 2 szál reszelve (sárgarépa )
  • 2 szem burgonya (vékonyra szeletelve)
  • 2 dl főzőtejszín

A díszítéshez

  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A gombát alaposan megmossuk és felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, megszórjuk piros paprikával. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, sárgarépát és burgonyát, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi félig ellepi.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Miután a zöldségek megpuhultak, a levest összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről.

Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, és készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombakremleves-2/