Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba ( felszeletelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • olaj
  • 0,5 liter zöldség alaplé

Elkészítése

A vöröshagymát a vajon pirítsuk addig, amíg egy kicsit meg nem fonnyad, majd adjuk hozzá a gombát is. Ha a gomba is megfonnyadt egy kicsit, akkor öntsük hozzá az alaplevet, és ha szükséges, akkor még sózzunk-borsozzunk.

Főzzük puhára a gombát, és a főzés utolsó 2-3 percében adjuk hozzá a fokhagymát is.

Ha megfőttek a zöldségek, akkor keverjük hozzájuk a tejszínt, forraljuk még egyszer fel a levest, majd turmixszoljuk le.

A gombakrémlevest csak úgy magában, esetleg pirított kenyérkockákkal kínálják.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombakremleves-3/