Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csiperke 1 nagy fej vöröshagyma 2 közepes szem krumpli 3 ek olaj 2 dl főzőtejszín 1 csapott kk só 3-4 tekerés bors 6 dl víz (esetleg zöldség alaplé) Elkészítése: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra, a krumplit és a gombát feldaraboljuk. (Utóbbiból 1-2 darabot félreteszünk a díszítéshez). Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes szem krumpli
  • 3 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csapott kk só
  • 3-4 tekerés bors
  • 6 dl víz (esetleg zöldség alaplé)


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra, a krumplit és a gombát feldaraboljuk. (Utóbbiból 1-2 darabot félreteszünk a díszítéshez). Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.

Hozzáadjuk a gombát, a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Nekem ez pont 6 dl volt.) Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

Ezután a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt, majd a tűzre visszatéve hagyjuk pár percet főni.

Kevés olajon megpirítjuk a díszítéshez félretett gombaszeleteket, majd a meleg levest ezzel együtt kínáljuk.

[box style=”info”]Valamikor régen készítettem már gombakrémlevest, de az sem ízre, sem kinézetre nem volt még jónak sem mondható. Aztán eltelt pár év és most újból próbálkoztam. Sűrítőnek krumplit használtam és tejszínnel krémesítettem. Fűszernek csak sót és borsot szórtam bele, nem szerettem volna, ha a gomba ízét bármi elnyomja. Nekem nagyon ízlett. Jól esett egy tányér krémes forróság ebben a zord, jeges időben. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockát, esetleg reszelt, füstölt sajtot is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is