Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba
- 2 húsleves kocka
- 2 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- 10 dkg bacon szalonna
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a megmosott és felszeletelt gombát, a húsleves kockát, darálok rá kevéske borsot, és puhára párolom.
Ha gomba megpuhult, megszórom finomliszttel, megpirítom, majd felöntöm 1 liter vízzel, és botmixerrel simára turmixolom. Még 1 liter vizet öntök hozzá, és jól kiforralom.
A tejfölre merek a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe. Még egyet forralok rajta, és tálalom.
A bacon szeleteket serpenyőben jól kisütöm, ha meghűlt apróbbra tördelem, és a leves mellé kínálom.