Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombakrémleves főtt marhanyelvvel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg főtt marhanyelv
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 liter húsleves vagy 1 leveskocka
  • 3 dl tejszín
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.

Ha zsírjára sült liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is készülhet).

Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.

A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombakremleves-fott-marhanyelvvel/