Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Krémlevesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg barna csiperkegomba 1 közepes fej vöröshagyma 1 dl tejszín 1 liter húsleves alaplé 5 dkg vaj 1 dl száraz fehérbor néhány kakukkfű levél só, bors Elkészítése: A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • néhány kakukkfű levél
  • só, bors


Elkészítése:

A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk.

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk

A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral.

Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát.

Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk.

Tálaláskor a levesbe teszünk néhány pirított gombaszeletet kevés habbá vert tejszínt, meghintjük aprított kakukkfűvel és nagyon pici, reszelt citromhéjjal szórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is