Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 db burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 db zsemle
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál olaj
  • 2 db húsleves kocka

Elkészítése

A zsemlét kockára vágjuk, tepsibe tesszük, és a fokhagymát is rákockázzuk, majd együtt megpirítjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, és zsírjára pirítjuk. Felöntjük két liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és az apró kockára vágott burgonyát. Miután az összes hozzávaló megfőtt, krémesre turmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáöntjük a főzőtejszínt és a morzsolt bazsalikomot (csak morzsolt legyen, ne őrölt), majd egyszer felforraljuk. A levest a pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombakremleves/