Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombaleves fehér spárgával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg csiperke
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés margarin
  • só
  • bors
  • 1 csomag fehér spárga felső része
  • kevés liszt
  • csipetke

Elkészítése

A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kevés vajon megpirítjuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Amikor levet enged, meghintjük kevés liszttel, majd folyamatos keverés mellett felöntjük forró vízzel vagy előre elkészített húslevessel.

A spárgát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd a leveshez adjuk. Közepes lángon addig főzzük, amíg a gomba és a spárga is megpuhul.

Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk. Ha sűrűbb levest szeretnénk, kevés tejföllel behabarhatjuk. Csipetkével még tartalmasabbá tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombaleves-feher-spargaval/