Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombaleves glauskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez

  • 25 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 darab burgonya
  • só
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • vegeta
  • csipet őrölt bors

Galuskához

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • só

Elkészítése

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és összepirítjuk.

Mikor szépen összepirulnak, akkor hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sóval, vegetával, borssal és összeforgatjuk.

Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk.

Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és kis adagokban víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.

A nokedli tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez.

Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombaleves-glauskaval/