Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Gombaleves sonkás raviolival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Raviolihoz: 1 nagyobb tojás 10 dkg liszt 1 csipet só 5 dkg sonka 1 kk mustár 1 ek majonéz Leveshez: 20 dkg gomba 3 kisebb szál sárgarépa 3 közepes krumpli 1 nagy fej vöröshagyma 2 liter víz 1 kk só 1 tk házi ételízesítő 1 tk fűszerpaprika 1 ek liszt 4 ek olaj Elkészítése […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Raviolihoz:

  • 1 nagyobb tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg sonka
  • 1 kk mustár
  • 1 ek majonéz

Leveshez:

  • 20 dkg gomba
  • 3 kisebb szál sárgarépa
  • 3 közepes krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 liter víz
  • 1 kk só
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek liszt
  • 4 ek olaj


Elkészítése

Először a levesbetéthez a sonkát késes aprítóban a mustárral és a majonézzel durvára aprítjuk, ha szükséges, akkor még majonézzel lazítjuk.

A tojást egy tálban a liszttel és a sóval nem túl kemény tésztává gyúrjuk. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk.

Kisebb halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A halmok körül a tésztát kicsit lenyomkodjuk, majd egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A széleket egy villával még lenyomkodjuk. Letakarva félre tesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a répát karikára, a gombát vékony szeletekre vágjuk.

A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, krumplit, gombát. Megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel és óvatosan belerakjuk a raviolikat. Addig főzzük, míg a töltött tészta és a zöldségek is megpuhulnak. Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Egy kevés maradék sonkát akartam eltüntetni, ezért ezt a különleges zöldséges levest találtam ki. Szeretek a házi tésztával foglalatoskodni, valóban egész más az íze, mint a bolti társának. A gombaleves magában tényleg egyszerű, a sonkás ravioli nagyon különleges, mondhatni pikáns ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni úgy, hogy a levesbe kanalazunk egy kevés tejfölt is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is