Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás burgonyaleves galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 darab burgonya
  • 3 dkg zsír
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 darab paradicsom
  • 3 darab zöldpaprika
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • só

A galuskához

  • 1 tojás
  • 7 dkg finomliszt (kb)

Elkészítése

A zöldségeket megtiszítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk.

Felhevített zsiradékon a répákat a hagymákkal együtt megdinszteljük. Ezután meghintjük liszttel, pirospaprikával és megkeverjük, majd felöntjük kb 7-8 dl vízzel. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

Amikor újra felforr, akkor hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a gombát is, majd együtt készre főzzük.

A legvégén adjuk hozzá a paradicsomot és a petrezselyemzöldet, de már nem forraljuk.

A galsukához a tojást a liszttel elkeverjük és kanállal beleszaggatjuk a levesbe. Még 5 percig főzzük és kész is van.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombas-burgonyaleves-galuskaval/