Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás lazacleves tejszínnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 2 szál szárzeller
  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 40 dkg lazacfilé
  • 2 darab babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1,5 liter zöldségleves alaplé
  • 1 lime leve
  • 0,5 csokor friss kapor apróra vágva

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk.

A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répát, zellert és a gombát, majd ezeket is megdinszteljük.

Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, kaporral és a babérlevéllel, majd lefedve kb 10 percig főzzük.

10 perc után hozzáadjuk a krumplit is és készre főzzük.

Közben a lazacot feldaraboljuk.

A leveshez adjuk a tejszínt és a lazacot, majd kb 10 percig főzzük még. Amikor elzártuk alatta a lángot, akkor hozzáadjuk a lime levét. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombas-lazacleves-tejszinnel/