Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 4 babérlevél
- 1 gombakonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A lencsét előző éjjel beáztatjuk bő vízbe, majd másnap leszűrjük.
Egy közepes fazékban vízzel felöntve félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a leveshez adjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, és folyamatos keverés mellett berántjuk vele a levest.