Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg gomba
- 2 közepes paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 db leveskocka (tyúkhús)
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 l víz
Elkészítése:
Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.
Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.
Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele.
10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.


