Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Gombás-paprikás burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg burgonya 20 dkg gomba 2 közepes paprika 1 közepes vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 dl tejföl 3 ek napraforgó olaj 2 db leveskocka (tyúkhús) 3 csapott ek finomliszt 1 teáskanál fűszerpaprika só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 gerezd fokhagyma 2 l víz Elkészítése: Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.08.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 db leveskocka (tyúkhús)
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 l víz


Elkészítése:

Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.

Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.

Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.

Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele.

10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is