Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • olaj
  • pirospaprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • kelkáposztalevél (vagy néhány kelbimbó)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kis fej zeller
  • karfiol
  • só

A gombóchoz

  • 0,5 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • só

Elkészítése

Zsiradékon megdinsztelek 1 fej apróra vágott hagymát. Meghintem tört paprikával, majd hozzáadom a megtisztított, felaprított zöldségféléket. Felöntöm meleg vízzel, megsózom, és főzöm.

Ha a zöldségek félig megfőttek, megízlelem a levest, és ha szükséges, utóízesítem. Belerakom az elkészített gombócokat a levesbe. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, megfőttek.

A gombócokat főtt krumpli, liszt, margarin, tojás és só összegyúrása után diónyira formázva készítem.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombocleves/